7 këshilla verore për të moshuarit - asistencafamiljare.al

Blog

7 këshilla verore për të moshuarit

Vera është një kohë e mrekullueshme për argëtim dhe kënaqësi në natyrë, por për të moshuarit, nxehtësia dhe dielli që vijnë me sezonin mund të jenë të rrezikshme nëse nuk merren disa masa paraprake të caktuara.

Këtu janë 7 këshilla për të siguruar që të qëndroni të sigurt gjatë muajve të verës.

  1. Qëndroni të hidratuar. Të moshuarit janë më të prirur ndaj dehidratimit, sepse nuk janë më në gjëndje të kursejnë po aq ujë sa ata kursenin kur ishin më të rinj dhe ndjensia e të qënurit i etur bëhet më pak e mprehtë. Të moshuarit duhet të pinë të paktën 8 gota ujë ose pije sportive çdo ditë dhe të shmangin alkoolin dhe pijet me përmbajtje kafeine, të cilat janë dehidratuese.
  2. Qëndroni të freskët. Temperaturat e larta mund të jenë kërcënuese për jetën, veçanërisht për më të moshuarit. Nëse shtëpia nuk është me ajër të kondicionuar, inkurajojini ata të vizitojnë shtëpinë e një shoku ose të afërmi gjatë temperaturave të larta.
  3. Vishuni si duhet. Veshjet e verës të një të moshuari duhet të jenë me ngjyra të lehta dhe të përshtatshme. Zgjidhni materialet si pambuk dhe pëlhura të tjera natyrale që janë më të lehta sesa materialet si pëlhura sintetike si najloni dhe poliesteri. Veshja e një kapele të gjerë të zbukuruar do t’ju ndihmojë të mbani diellin larg fytyrës dhe qafës.
  4. Vendosni kremin e diellit. Aplikoni një krem ​​dielli SPF 30 ose më të lartë të paktën 15-30 minuta para ekspozimit të diellit.
  5. Kujdesuni për shikmin tuaj. Ekspozimi i diellit mund të irritojë sytë e të moshuarve dhe të shkaktojë dëmtim të shikimit. Syzet e diellit duhet të përdoren gjithmonë kur ekspozohen gjatë dritës së diellit.
  6. Përpiquni të shmangni diellin gjatë orëve të pikut. Planifikoni stërvitje në natyrë ose aktivitetet gjatë mëngjesit (para orës 10 të mëngjesit) ose vonë në mbrëmje (pas orës 4 pasdite) kur dielli nuk është më aq i nxehtë.
  7. Përdorni spraj insektesh. Të moshuarit janë më të ndjeshëm ndaj viruseve, prandaj sigurohuni që të mbroheni me spraj insektesh, veçanërisht gjatë natës.

Duke ndjekur vetëm disa nga masat paraprake, do të jeni do të keni një verë të sigurt dhe të këndshme.