- asistencafamiljare.al

Blog

12 mënyra për t’u lidhur me fëmijën tuaj:

 1. Vendoseni fëmijën tuaj në prehrin tuaj dhe lexoni një histori të shkurtër

Sigurisht, kjo është shumë më e lehtë për t’u bërë me fëmijë të vegjël të cilët ende përshtaten në prehrin tuaj, por nëse fëmija juaj është më i madh, uluni pranë tij dhe lexoni me zë. Duke e bërë këtë një ritual të përditshëm, ju do të ndizni një dashuri për leximin dhe do të kaloni disa kohë cilësore së bashku çdo ditë.

 1. Jepini vëmendje të plotë dhe të pandarë fëmijës tuaj

Filloni duke thënë: “Këto pesë minutat e ardhshme janë të gjitha të tuat”. Pyesni ata për ditën e tyre, si po ndihen ose për çfarë u intereson më shumë tani. Bisedoni duke patur kontakt me sy dhe dëgjoni me vëmendje.

Pesë minuta vëmendje të plotë do të ndihmojnë shumë në forcimin e lidhjes suaj.

 1. Njihuni me emocionet e tyre të forta, duke treguar ndjeshmëri

Kur mund të ulemi me fëmijët tanë dhe ata flasin për ndjenjat e tyre të mëdha, ata marrin mesazhin “Unë kam rëndësi” ose “Mua më kuptojnë” dhe kjo nxit një lidhje më të thellë me ne.

 1. Luani në kohën e lirë

Mbani një bllok shënimesh të vogël në automjetin ose çantën tuaj për argëtim gjatë lëvizjes. Shfrytëzoni kohën që jeni duke pritur në radhë në dyqan ushqimesh ose në zyrën e mjekut duke luajtur një lojë të shpejtë së bashku dhe thjesht mund të ndiheni më pak të irrituar nga pritja juaj dhe më të lidhur me fëmijën tuaj.

 1. Ofroni një përqafim të ngrohtë

Të mirat e përqafimeve janë të pafundme, mbi të gjitha falin dashuri dhe lumturi.

 1. Bëni një festë të improvizuar vallëzimi

Injektojini pak argëtim dhe spontanitet në ditën tuaj duke vendosur muzikë dhe duke kërcyer.

 1. Tregojini shaka njëri-tjetrit

E qeshura është e barabartë me një marrëdhënie të fortë.

 1. Koha e veçantë para gjumit është një mënyrë e bukur për të përfunduar ditën

Shtrihuni pranë fëmijës tuaj ose uluni në fund të shtratit dhe thjesht kaloni disa minuta duke folur ose duke i dhënë një fërkim shpine.

 1. Vizitoni botën e tyre

Përfshihuni në diçka për të cilën fëmija juaj është i/e interesuar. Bëni pyetje. Kur u tregojmë fëmijëve që kujdesemi për gjërat që u interesojnë, ata ndihen të lidhur.

 1. Bëni një punë të përditshme së bashku duke e kthyer atë në argëtim

Punët duhet të bëhen, kështu që edhe ju mund ta përdorni kohën me mençuri dhe të luani ndërsa punoni!

 1. Dilni jashtë

Kaloni kohë jashtë duke luajtur me top, kukafshehtasi, duke mbledhur gjethe, duke u hedhur në litar, etj.

 1. Shikoni albumet e fotove

Kthimi i kujtimeve të vjetra dhe buzëqeshjet e fëmijëve është një nxitës i menjëhershëm i humorit dhe një mënyrë e shkëlqyeshme për të kaluar kohë cilësore me të ta.

Burimi: Creative Child Magazine