Blog - asistencafamiljare.al

Blog

Çfarë është loja simbolike?

Çfarë ju vjen ndërmend kur dëgjoni fjalën “lojë fëmijësh”? Një parashkollor që luan rolin e një të rrituri veshur me…

Pamjaftueshmëria e Vitaminës D: Një faktor i zakonshëm rreziku për të moshuarit

Para shumë vitesh, mjekët preokupoheshin kryesisht për pamjaftueshmërinë e Vitaminës D tek fëmijët. Ushqimet fortifikoheshin me Vitamin D për parandalimin…

Konstipacioni kronik është një shqetësim i zakonshëm mes të moshuarve

Konstipacioni kronik është një shqetësim i zakonshëm mes të moshuarve Konstipacioni është një çështje me të cilën shumë të moshuar…

PËRSE TË MOSHUARIT HUMBASIN OREKSIN? 10 ARSYE TE MUNDSHME

Humbja e oreksit është e zakonshme në moshën e tretë Shumë të moshuar refuzojnë të ushqehen ose mundohen të gjejnë…

Vulnerabilitetet Thelbësore tek Partnerët Intimë

Iluzioni i ngjashmërisë është shkaku i keqkuptimeve mes parnerëve. Iluzioni i ngjashmërisë lejon që ndryshimet e zakonshme në fokus, proçesim dhe…

4 Mënyra për t’u përgjigjur kur dikush me demenca përsërit të njëjtën pyetje vazhdimisht

Personat me Alzheimer mund të përsërisin gjërat që thonë… shumë herë! Sëmundja e Alzheimer dhe demenca të tjera shkaktojnë probleme…